Home Tehnologie Amazon dorește să-ți facă mâna cardul tău de credit

Amazon dorește să-ți facă mâna cardul tău de credit

3 min read
0
5
47
Amazon plati prin scanare mana

Gigantul tehnologic Amazon creează terminale de checkout care ar putea fi introduse în magazinele de construcții și le permite cumpărătorilor să-și lege informațiile despre card cu mâinile lor, potrivit oamenilor familiarizați cu problema. Aceștia pot apoi să plătească pentru cumpărături cu palmele lor, fără a fi nevoie să scoată o card sau un telefon, potrivit WSJ.

Compania intenționează să lanseze terminalele către cafenele, restaurante fast-food și alți comercianți care fac multe afaceri repetate cu clienții lor, potrivit unor oameni. Amazon a refuzat să comenteze.

De ce să mai scoți cardul sau telefonul mobil din borsetă pentru a efectua plata la comercianți. Printre aceste metode de plată, realmente ușor de realizat, vine și plata cu ajutorul membrelor superioare. Da, ați auzit bine. Amazon planifică terminale pentru a permite consumatorilor să lege informațiile despre cardurile de credit la mâinile lor.

„Planurile terminalelor sunt în stadii incipiente. Amazon a început recent să lucreze cu Visa pentru a testa tranzacțiile cu terminalele și este în discuții cu Mastercard potrivit unor persoane”, relatează sursa citată.

Amazon a depus recent o cerere de brevet pentru ceea ce a descris drept „sistem de identificare biometrică fără contact” care include „un scaner de mână care generează imagini ale palmei unui utilizator”.

Faza e că va fi greu pentru muncitorii de pe șantiere „să plătescă cu mâna”, mai ales pentru cei care lucrează fără mănuși. Aceștia vor trebui să se folosească de sistemul plăților cu cardul ori telefonul mobil sau, în ultimă instanță, cache, în caz că au palmele tocite de muncă. Însă, ei trebuie să țină minte codul pin pentru a folosi cardul. Cea mai simplă metodă ar fi plata online cu cardul sau prin internet banking.

Ce părere aveți despre implementarea acestui sistem de plată? Va fi acesta de viitor și va ușura munca comercianților, sau va fi doar o chestie de marketing?

Load More Related Articles
Load More In Tehnologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.