Home Bloguri Povești și gânduri Avatar Ariss: Biletul către libertate

Avatar Ariss: Biletul către libertate

8 min read
0
9
48
Avatar Ariss

Era ziua cea mare, ziua în care vom rescrie istoria, pășind într-o eră a prosperității și liniștii sufletești! … În realitate lucrurile nu au decurs cum am sperat, dar cu siguranță a schimbat pentru totdeauna lumea. Eee… ca să fiu sinceră, oamenii au reacționat destul de rău atunci când au fost nevoiți să privească cum case lor sunt distruse de niște spirite, iar cerul este luminat cu specificele culori ale nordului la deschiderea portalului.

Totul a început în dimineața acelei zile. Mătușa mea May mi-a oferit ocazia să asist la festival, oferindu-mi biletul de intrare. Era o persoană foarte influentă și ocupa un rol important în menținerea echilibrului în oraș, deoarece lucre în cadrul poliției. Știu… am cu ce mă mândri!

În fine… a fost destul de greu să obțină acel bilet datorită legilor care prevăd că oamenilor de rând le este interzis să participe la evenimentele orașului, deoarece erau lipsiți de avantajele unui bogătan. Uram felul în care eram catalogați, niște „cerșetori la mila speranței”. Din această cauză, orașul a fost împărțit în două sectoare de un uriaș zid pietruit, care te forța să visezi de la umilul tău geam al locuinței, la un viitor fără rețineri, privind tratarea egală a oamenilor.

Pur și simplu nu-mi putem imagina că în mâna mea aveam biletul ce-mi putea garanta prezența la magnificul eveniment, „Convergența Armoniei”. Eram atât de entuziasmată și bucuroasă, încât nu puteam să nu le dau marea veste prietenilor mei!

Având în vedere situțiile prin care trecea orașul, nu-mi permiteam să afle careva că dețineam acel bilet, așa că i-am informat pe Daia și Dumzu să ne vem în locul nostru secret, în „Catacombele de cristal”. Locul nu mai fusese frecventat de mult timp, așa că era refugiul perfect.

Am ieșit din casă și m-am îndreptat direct spre locație, fără nicio abatere.

– Ariss, de ce ne-ai chemat să ne întâlnim aici, e ceva urgent?, îmi spune Daia cu o vove arțăgoasă și neliniștită.

– Daa… era nevoie să ne vedem chiar astăzi? Mă aflam în toiul unei sesiuni de relaxare. În clipa asta trebuia să fiu învelit în alge de mare!, a grăit dezamăgit Dumzu.

– Uăuu… ia stați! Ce țipați la mine că nu v-am obligat să veniți!, le-am spus îmbufnată și cu mânile în sân, întorcându-mi disgrațios capul cu intenția de a nu le întâlni privirea.

– Spune odată ce ai de spus; dacă află ai mei că am plecat de la magazin pe tura mea, îmi vor face mare scandal, mi-a replicat Daia.

– Ok…ok! Priviți!, zic eu scoțând din buzunar biletul mult visat.

– De unde ai făcut rost de el!, îmi spune Dumzu cu o voce pițigăiată.

– Mi l-a dat mătușa! Nu este minunat?!!!, le-am spus eu entuziasmată de achiziție.

– Este fantastic și ne bucurăm pentru tine, dar … vei merge?, întreabă Daia nedumerit.

– Cum adică dacă voi merge! Logic, de ce n-aș merge?

– Părinții tăi sunt cam reținuți, când vine vorba de orice ține de istoria noastră și de evenimentele cultural ale acesteia, zice Dumzu, evidențiind vorbele pe un ton mai liniștit.

– Dumzu are dreptate, pot fi cam dificili!, a replicat Daia, susținându-l pe prietenul său.

– Oooo, fiți serioși… or fi ei împotriva spiritualității, dar nu văd niciun motiv să nu mă lase să merg; adică acesta este visul meu de când mă știu. Nu-mi vor distruge această șansă!

Când mă apropiam de casă, am auzit niște țipete. Mă trecuse un fior deoarece mă temeam că acele sunete să nu provină de la mine de acasă. În timp ce mă apropiam mai mult, văzusem cum un scaun a zburat prin geamul locuinței mele. Am fugit către ușă, dând buzna într-o atmosferă dramatică și amenințătoare.

Acolo erau părinții mei și mătușa May, care strigau unii la alții atât de tare încât mai aveam puțin și surzeam.

– Ce se întâmpă, ce va apucat?!, le-am spun acestora cu o voce abătută.

– Am aflat că draga ta mătușă ți-a dat biletul de acces la festival!, îmi zice mama furioasă și înfricoșată de acest fapt.

Va urma

Load More Related Articles
Load More In Povești și gânduri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.