Home Bloguri Povești și gânduri Avatar Ariss, un nou început

Avatar Ariss, un nou început

5 min read
1
21
141
Avatar Ariss

Hei! … Sunt Ariss, noul Avatar

Este totul nou pentru mine, să mă aflu în această postură, cea în care oamenii să conteze în puterile mele și să creadă în noul meu destin ca avatar.

Să vă spun câteva cuvinte despre mine, înainte să vă descriu drama vieții mele. Numele meu este Ariss Nouras, am 16 ani și trăiesc împreună cu părinții mei la marginea orașului Republica. Da, ați citit bine, faimosul oraș „Republica”, cel întemeiat de Avatar Aang acum secole întregi.

Știu că sunteți confuzi, având în vedere că am spus secole. Păi, reîncarnarea avatarului s-a oprit la Korra, intitulată „Ultimul Avatar”. Nimeni nu știe de ce. Dar se spune că spiritul celor patru elemente (pământ, foc, aer, apă), Rava, a părăsit lumea materială, considerând că spiritele trebuie să se întoarcă în lumea lor, iar oamenii să-și vadă în continuare de viață, în lipsa acestor bogății ale Universului.

Odată ce spiritele au trecut prin portalul creat de avatar Korra, acesta s-a închis întrerupând pe veci legătura noastră spirituală. Cam deplasat, nu?! Dar asta este istoria noastră și, din păcate, numai cu asta am rămas. În prezent trăim într-o democrație care ne obligă să ne supunem regulilor și să nu ne abatem de la nicio sarcină.

Mulți dintre noi ne-am pierdut umanitatea cu trecerea anilor, fiind conduși de genul de personae cărora le pasă doar de ego-ul lor și nu dau vreo speranță că vor interveni în bunăstarea cetățenilor. Urăsc genul ăsta de oameni, care stau cu anii în scaunul acela blestemat și dau comenzi. Pe bune, zici că le-a făcut cineva o farsă punându-le lipici pe acel scaun, că altfel nu-mi explic!

Dorind să vă scap de aceste detalii „politice”, fiind de-a dreptul plictisitoare, vreau să vă povestesc despre cel mai așteptat eveniment din istoria omenirii. Nu sunt dramatică, chiar așa e! Este vorba despre „Convergența Armoniei”. O dată la o mie de ani, toate planetele se aliniază, creând un adevărat spectacol pe cer.

Toți cred că portalurile nu se vor mai deschide, însă eu cred până-n măduva oaselor că există o șansă ca acestea să ni se arate, spiritele revenind din nou pe pământ pentru a trăi iarăși împreună. Acesta este cel mai mare vis al meu. Părinții nu-mi susțin teoria, spunându-mi să mă concentrez pe prezent și nu pe baliverne de adormit copiii. Știu că poate părea absurd, dar eu totuși cred în miracole, chiar dacă șansele să se întâmple sunt de 0,0000…01%.

Va urma

Load More Related Articles
Load More In Povești și gânduri

One Comment

  1. Laryssa

    duminică, 5 ianuarie 2020 at 18:31

    Vă mulțumesc pentru prezența voastră aici și vă aștept gândurile la această poveste în secțiunea de comentarii. Sunt curioasă să aflu dacă v-a plăcut ce ați citit. Voi reveni cât mai curând cu al doilea episod.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.