Home Diverse BURSA AMERICANĂ SE PRĂBUȘEȘTE! Vine o NOUĂ CRIZĂ FINANCIARĂ în 2018?

BURSA AMERICANĂ SE PRĂBUȘEȘTE! Vine o NOUĂ CRIZĂ FINANCIARĂ în 2018?

4 min read
0
0
31
Bursa americana - Criza financiara 2018

Indicele Dow Jones al Bursei americane din New York a fost lovit luni de cea mai gravă scădere in timpul unei zile de tranzacționare din istorie. A fost un adevărat seism pe piața americană care a determinat o reacție inclusiv din partea Casei Albe. Principalul indice de pe Wall Street pierduse, luni, 1600 de puncte, înainte ca investitorii să intervină, limitând scăderea la 1175.

Problemele pe bursa americană și-au făcut apariția încă de săptămâna trecută. Este cea mai proastă perioadă pentru Wall-Street din ultimii doi ani. Cele mai mari pierderi, de peste cinci la sută, le-au suferit companiile petroliere Exxon Mobil și Chevron.

Efectele nefaste ale scăderii indicelui Dow Jones s-au făcut resimțite și peste ocean. Căderea de 4,6% din Statele Unite a provocat o scădere de aproape șapte procente al bursei japoneze, respectiv o micșorare cu 3% a indicelui australian. Bursa de la București a deschis pe roșu.

După scăderea spectaculoasă de luni, Bursa de la New York a revenit pe creștere la debutul ședinței de marți.

„Cel mai probabil nu aceasta este CRIZA, este doar duşul rece de care lumea avea nevoie, un soi de corecție a euforiei. Să privim cu atenție, totuși, prețurile de la bursele de mărfuri și indicatorii economici de bază”, spune agenția de presă Mediafax.

„Dow Jones” a fost creat de către Charles H. Dow, primul editor al publicației The Wall Street Journal, și a fost gândit ca un mijloc pentru a măsura performanța pieței bursiere din Statele Unite, fiind lansat în data de 26 mai 1896. Indicele are în componență 30 de titluri.

„Este de așteptat ca banca centrală americană să ridice rata dobânzii și asta s-ar putea întâmpla chiar de mai multe ori anul acesta. În aceste condiții, firmele s-au înghesuit luni să-și vândă acțiunile pentru a-și plasa banii în obligațiuni, care le-ar putea aduce un beneficiu mai mare, dacă vor crește ratele”, scrie Capital.

  Load More Related Articles
  Load More In Diverse

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Check Also

  Românii au talent Sezonul 9 Episodul 9 Online 5 Aprilie 2019

  Urmărește online show-ul de divertisment „Românii au talent” Sezonul 9, care vine cu Episo…