Home Diverse Ce creme de protectie solara sa folosim la plaja

Ce creme de protectie solara sa folosim la plaja

3 min read
0
0
14
creme protectie solara

creme protectie solara

Vezi care sunt cele mai bune creme cu factor de protectie solara pe care să le folosim atunci când facem plajă sau când suntem expuși mai mult la soare

Expunerea la soare fără protecție împotriva razelor ultraviolete poate duce la cancer de piele. Dermatologii ne sfătuiesc să folosim creme cu un grad cât mai ridicat de protectie solara.

După cum ați observat, pe ambalajul în care se află creama sau loțiunea de corp pentru protecție solară se găsește scris SPF (Sun Protection Factor) însoțit de un număr. Acest număr reprezintă perioada de timp care trece între aplicarea cremei şi înroşirea pielii. Spre exemplu, dacă este aplicată o cremă cu SPF 20, va trece de 20 ori mai mult timp până la apariția eritemului decât dacă pielea ar fi expusă fără protectie solara.

După gradul de protecție, cremele de protecție solară sunt clasificate astfel:

– cu nivel scăzut de protecţie: SPF 6.
– cu nivel mediu de protecţie: SPF 12.
– cu nivel înalt de protecţie: SPF 15-25.
– cu nivel foarte ridicat: SPF 30-50.
– cu nivel extrem de ridicat: SPF 50+.

Este recomandat folosirea acelor creme cu grad de protecție de la 15 în sus. Ele trebuie aplicate pe corp într-o cantitate rezonabilă cu 20 de minute înainte de plajă şi se repetă operaţiunea după trei-patru ore sau după fiecare baie în mare sau piscină.

Alte detalii și recomandări în folosirea lor, găsiți aici.

Atenție însă, chiar dacă ai aplicat o cremă cu grad înalt de protecție, nu însemnă că poți sta la soare ore în șir sau la ore interzise (între orele 12:00 și 16:00). Crema de protecție solară nu îți garantează sănătatea.

De asemenea, după plajă se recomandă folosirea de loțiuni sau creme pentru calmare și hidratare, acordând pielii îngrijirea necesară după expunerea la soare.

Cele mai bune creme și loțiuni cu protectie solara le găsiți aici.

 

    Load More Related Articles
    Load More In Diverse

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.