Google a planificat eliminarea a milioane de aplicații din Play Store

Cu notificările trimise la dezvoltatorii de aplicații din întreaga lume, se pare că Google este pe cale să sacrifice o mulțime de aplicații care nu îndeplinesc condițiile politicii sale pentru utilizatori.

În special, mesajul a fost trimis dezvoltatorilor ale căror aplicații solicită „permisiunile sensibile (de exemplu, camera foto, microfon, cont, contacte sau telefon)”, dar nu au o politică de confidențialitate validă. Anunțul solicită ca o legătură la o astfel de politică să fie furnizată în pagina de listare. A se păstra în aplicația în sine sau în mod alternativ, pentru că app-maker va elimina cu totul aceste permisiuni sensibile din aplicație.

Dezvoltatorii au termen până la 15 martie pentru a se conforma prezentei cereri, după care Google va limita vizibilitatea aplicațiilor ofensatoare sau le va elimina cu totul. Probabil, acest lucru ar însemna un mamut mop-up de milioane de aplicații moarte – multe dintre nu au văzut nici un semn de dezvoltare ultimii ani – care va duce, sperăm, la o piață mai curată și mai puțin aglomerată, poate chiar rivalizând cu curățenia din magazinul de aplicații, App Store.

Sursa

Eliminare aplicatii Google Play

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Chiar daca la prima vedere pare o dezamagire sa nu mai ai asa ulte aplicatii din care sa alegi, sper ca o sa mai scapam de aplicatiile care nu sunt deloc puse la punct.

Spune-ți părerea