Home Diverse În atenția colecționarilor: Lansare monede în circuitul numismatic

În atenția colecționarilor: Lansare monede în circuitul numismatic

3 min read
0
0
44
Lansare monede in circuitul numismatic

O știre pentru colecționarii de monede: BNR lansează în circuitul numismatic, luni, 26 martie, un set de monede dedicate împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Setul cuprinde de trei monede:

 • monedă din aur cu o valoare nominală de 100 de lei, forma rotundă, cant zimţat, un diametru de 21 milimetri şi o greutate de 6,452 grame
 • monedă din argint cu o valoare nominală de 10 de lei, forma rotundă, cant zimţat, un diametru de 37 milimetri şi o greutate de 31,103 grame.
 • monedă din tombac cuprat cu o valoare nominală de un leu, forma rotundă, cant zimţat, un diametru de 37 milimetri şi o greutate de 23,5 grame.

Tot cu această ocazie va fi lansată în circuitul numismatic şi o monedă din alamă, pentru colecţionare. Moneda va avea o valoare nominală de 50 de bani, forma rotundă, un diametru de 23,75 milimetri, o greutate de 6,1 grame şi o grosime la chenar de 1,9 mm. Cantul va fi inscripţionat cu „ROMÂNIA” de două ori, cu steluţă între cele două cuvinte.

Lansarea în circuitul numismatic a seturilor de trei monede şi a monedelor din alamă, pentru colecţionare, dedicate împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. Sursa: Agerpres și BNR

  Load More Related Articles
  Load More In Diverse

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Check Also

  Românii au talent Sezonul 9 Episodul 9 Online 5 Aprilie 2019

  Urmărește online show-ul de divertisment „Românii au talent” Sezonul 9, care vine cu Episo…