Home Diverse Israelul poate urmări focarele de coronavirus prin sistemul de canalizare

Israelul poate urmări focarele de coronavirus prin sistemul de canalizare

3 min read
0
0
27
Urmarire focare de coronavirus prin sistemul de canalizare

Noua metodă ar putea determina amploarea focarului de coronavirus și poate servi drept sistem de avertizare timpurie înainte de viitoarele focare.

O echipă de oameni de știință israelieni au dezvoltat o nouă metodologie de urmărire a virusului SARS-CoV-2 prin sistemele de canalizare și ape uzate. Aceasta a dezvăluit că a monitorizat excremente naționale pentru cea mai mare parte a crizei COVID-19 și are cunoștințe de documentare în cazul în care apar focare pe baza nivelului de material genetic sau proteine ​​ale virusului găsit în materii fecale.

După prelevarea de probe la stațiile de tratare a apelor uzate și în conducta de canalizare din zona Tel Aviv în timpul focarului de coronavirus, echipa de cercetare a confirmat că ARN-ul SARS-CoV-2 este prezent în deșeurile umane. S-a găsit chiar și o concentrație mai mare într-o cunoscută al focarului.

Concluzionând, canalizarea apelor reziduale și a apelor uzate ar putea oferi o indicație mai bună a răspândirii virusului decât metodele actuale. Ar putea deveni chiar un sistem de avertizare timpurie pentru viitoarele focare.

Cu toate acestea, nimeni nu știe încă dacă și pentru cât timp virusul rămâne contagios în canalizare.

Dacă rămâne infecțios, atunci lucrătorii de întreținere a apelor reziduale ar putea fi un vector suplimentar pentru răspândirea virusului. Acest lucru este relevant și pentru regiunile mai sărace, unde există un risc mai mare ca cineva să fie expus la apele reziduale netratate.

Echipa a solicitat subvenții pentru continuarea cercetării lor, care a fost realizată sub auspiciile Universității Ben-Gurion din Task Force Coronavirus din Negev.

Load More Related Articles
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.