Home Diverse Majoritatea copiilor dorm cu telefonul mobil lângă pat

Majoritatea copiilor dorm cu telefonul mobil lângă pat

3 min read
0
3
50
Copil cu telefonul mobil în mână

Mai mult de jumătate dintre copii spun că dorm cu telefonul mobil lângă pat, potrivit unui sondaj anual privind utilizarea mass-media a tinerilor și relatat de BBC.

Raportul Childwise, care se bazează pe un sondaj efectuat la 2.167 tineri de cinci până la 16 ani din Marea Britanie, continuă să spună că până la 11 ani, nouă din 10 copii au propriul dispozitiv.

S-a constatat că deținătorul telefonului este acum „aproape universal” odată ce copiii sunt în școala secundară. De asemenea, sondajul spune că 57% dintre copii dorm cu telefonul lângă pat și aproape doi din cinci (39%) tineri spun că nu ar putea trăi fără telefonul lor.

Cercetătorii au declarat că descoperirile arată măsura în care telefoanele pot „domina viața copiilor”. Timpul mediu petrecut pe telefoane mobile de către copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 16 ani este de 3 ore și 20 de minute pe zi.

„Radiația de pe telefoanele mobile a fost de mult o frică principală a modului în care smartphone-urile pot afecta un creier. Cu toate acestea, teoria radiațiilor nu a fost dovedită și mulți profesioniști susțin că telefoanele mobile nu ne expun suficientă radiație pentru a provoca daune. 

Acest lucru poate oferi părinților o ușurare ușoară, dar se pare că frecvențele radio emise de pe un smartphone ar putea afecta de fapt un creier în curs de dezvoltare.” (sursa)

Aș putea pune pariu că cifrele sunt mult mai alarmante în România. Oare de ce? Și cum ar trebui procedat cu cei mici ca să nu devină dependenți de telefon?

Load More Related Articles
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.