Home Tehnologie MediaTek confirmă bug-ul ce face dispozitivele Android vulnerabile la atacuri

MediaTek confirmă bug-ul ce face dispozitivele Android vulnerabile la atacuri

2 min read
0
0
6
MediaTek problema de securitate

MediaTek problema de securitate
MediaTek confirmă bug-ul care afectează dispozitivele Android ce rulează pe cipsetul său

MediaTek a confirmat oficial existența unui bug software care a supus riscului mai multe dispozitive Android care rulează chipsetul companiei. Cip-maker-ul spune că problema în cauză afectează numai dispozitivele Android  4.4 KitKat.

Potrivit Justin Case, acest lucru se datorează unui backdoor în software-ul MediaTek, care a fost deschis pentru operatorii de telecomunicații din China pentru a testa dispozitivul în rețelele lor. Cu toate acestea, se pare că, după testare, mai multe OEM-uri care au  folosit chipset-uri MediaTek, au uitat să închidă poarta de intrare și au expediat fără să-și dea seama telefoanele lor.

Prin urmare, această  greșeală duce la un defect de securitate și dă posibilitatea unui atacator de a culege date private, inclusiv fotografii, contacte, și chiar să monitorizaeze de la distanță tot traficul.

„Suntem conștienți de această problemă și a fost examinată de echipa de securitate a MediaTek. S-a constatat, în principal, în dispozitivele care rulează Android 4.4 KitKat, datorită unei caracteristici de bug creat pentru testarea interoperabilității de telecomunicații în China”, a declarat un purtător de cuvânt MediaTek.

Mai multe informații AICI.

Load More Related Articles
Load More In Tehnologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.