Home Bloguri Optimizare SEO imagini pentru blog WordPress

Optimizare SEO imagini pentru blog WordPress

3 min read
1
0
18
optimizare seo imagini

Ai un blog și vezi că paginile acestuia se încarcă foarte greu desktop sau dispozitive mobile. Mărimea imaginilor uploadate este de cele mai multe ori cauza. Mai ales pe smartphone-uri ori tablete cu conexiune slabă la internet. Aveți mai jos câteva sugestii de optimizare seo imagini pentru bloguri ce rulează pe WordPress.

În primul rând, de știut este faptul că, cu cât dimensiunea imaginii este mai mică, cu atât pagina blogului se încarcă mai repede. Dimensiunea optimă a pozei pentru a se încarca rapid, nu ar trebui să depășească 50 KB. Iar pentru asta se încadrează cele în format jpg. Deci, nu uita ca măcar de acum încolo să ții cont de acest lucru.

Dar ce faci cu cele deja încărcate și sunt de dimensiuni mari? Există o soluție și pentru asta. Folosești un plugin pentru reducerea lor. Unul foarte bun este WP Smush și cu care poți redimensiona fișiere de imagine, pentru a îmbunătăți performanța blogului și să stimuleze SEO.

Un alt plugin bun pentru optimizare seo imagini este EWWW Image Optimizer. Se poate reduce dimensiunea fișierelor imaginilor din WordPress, inclusiv a celor din NextGEN, GRAND FIAGallery și altele.

În al doilea rând, ca o imagine să conteze din punct de vedere SEO, trebuie ca în titlul acesteia, în „alternative text”, precum și în descriere, să apară cuvântul cheie din titlul articolului și după care a fost realizat conținutul.

Nu în ultimul rând, ține cont ca atunci când pui o poză pe blogul tău. Aceasta să nu fie luată la întâmplare de pe internet și să o postezi fără sursă sau fără sa ceri acordul proprietarului. Majoritatea sunt protejate de drepturi de autor și trebuie să fii foarte atent la acest aspect.

Dacă nu ai o poză făcută de tine pentru articol, nu-i problemă. Sunt site-uri cu fotografii gratuite pe care le poți folosi fără grijă pe blogul tău, cum ar fi: Pixabay, Gratisography sau Unsplash.

optimizare seo imagini

Load More Related Articles
Load More In Bloguri

One Comment

  1. Marius

    joi, 15 decembrie 2016 at 10:33

    EWWW image este dificil de folosit daca esti pe shared. Nu toti iti dau permisiuni la functiile php.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.