Home Auto RCA 2018: Ce firme de asigurări vor fi în top anul viitor

RCA 2018: Ce firme de asigurări vor fi în top anul viitor

2 min read
0
0
644
RCA 2018

Firme de asigurări care vor fi în top pe piața polițelor auto obligatorii RCA 2018 din România

Potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară, în primul trimestru 2017 doar cinci societăți de asigurare din zece și-au menținut încadrarea în gradul de conformitate bun a conduitei asiguratorilor. În ordinea performenței obținute, acestea sunt: Allianz-Țiriac, Generali România, Groupama, Omniasig VIG și Uniqa. La coada clasamentului s-au situat Asirom, City Insurance și Forte.

În funcție de volumul de prime brute subscrise în semestrul unu din acest an, cu o cotă de piață de 30,27%, pe primul loc s-a situat City Insurance, urmat de Euroins cu o cotă de piață de 27,94%.

În mod tradițional piața RCA din România a fost dominată de 3‐4 asigurători, în timp ce ponderile celorlalți jucători au fost mult mai reduse sau chiar nesemnificative.

În anul 2016 și în primul semestru al anului 2017, societățile cu cea mai mare pondere în piața de asigurări RCA erau Euroins, City Insurance și Asirom care dețineau împreună peste jumătate din piață (54% la 31.12.2016 și 71% la 30.06.2017). sursa: ASF

Probabil, clasamentul firmelor de asigurări RCA va fi cam la fel și în 2018, cu Allianz-Țiriac pe primul loc din punct de vedere a gradului de conformitate bun a conduitei asiguratorilor, ca și în acest an, iar în funcție de volumul de prime brute subscrise, în top va fi City Insurance.

Voi ce asiguratori credeți vor fi pe primul loc la asigurări RCA 2018?

Load More Related Articles
Load More In Auto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.