Home Auto Sfaturi pentru cumpărare mașină nouă

Sfaturi pentru cumpărare mașină nouă

14 min read
0
2
29
Sfaturi pentru cumparare masina noua

Nu trebuie să fi un pasionat de mașini pentru a fi un client bine informat și care nu dă greș. Efectuarea temelor înainte de a ajunge la dealer auto și a compara cotații de la câțiva creditori poate face o diferență reală între mașina și portofel. Este o greșeală să ajungi la un lot de mașini fără să cercetezi mai întâi mașina pe care vrei să o cumperi. Poți afla aproape orice doriți să știi despre o mașină în mediul online.

Dă-ți seama ce cauți și ce caracteristici sunt importante pentru tine. Îți garantez că vei fi copleșit dacă mergi într-un auto shop fără idee despre ce dorești. Recunoaște ce ți-ar plăcea să ai și ce-ți place la vehiculul tău actual și folosește aceste informații atunci când evaluezi noi modele. Cercetează din timp pe site-uri și forumuri de auto pentru a achiziționa o mașină mult mai ușor și mai eficient.

Iată câteva sfaturi importante pentru achiziționarea unei mașini noi.

Cumpără o mașină la sfârșitul lunii

Planifică-ți achiziția, dar nu semna pe linia punctată până aproape de sfârșitul lunii. Mulți dealeri auto operează pe obiectivele de vânzare lunare și poate fi mai probabil să ofere reduceri și suplimente gratuite în acest moment pentru a ajuta la îndeplinirea contingentelor.

Fă-ți temele pe mașina dorită

Află despre prețul tipic de plecare al mașinii alese înainte de a cumpăra, precum și care sunt accesoriile suplimentare și cât valorează cu adevărat. Acest lucru îți oferă o bază de referință pentru care să comuți.

Recenziile online și forumurile auto precum Softpedia te pot ajuta să afli dacă primești o afacere bună.

Fă ca dealerii să concureze între ei

Un vânzător ar putea respinge o ofertă fără ezitare, dar ar accepta aceeași ofertă atunci când i se cere să corespundă prețului unui concurent. Există întotdeauna o afacere mai bună acolo undeva – și vânzătorii o știu. Compară prețurile la câțiva dealeri înainte de a cumpăra și lăsați-i să concureze pentru afacerea dvs.

Faceți întotdeauna un drive test

90% dintre persoanele care cumpără un nou test auto îl conduc mai întâi. Nu fii printre ceilalți 10%. Vrei să testezi mașina din mai multe motive, dar confortul ar trebui să fie în primul rând în mintea ta. Există unele mașini pe care pur și simplu nu te vei simți confortabil la volan. Dacă acesta este cazul, mergi mai departe.

Dacă aveți copii, aduceți-i pe test drive. Nivelul lor de confort este important și, ai încredere în mine, îți vor oferi evaluarea sinceră a mașinii. Pe lângă confort, caută următoarele:

  • Ralanti : Mașina trebuie să fie lină și liniștită.
  • Vizualizare : asigură-te că vizualizarea din fiecare oglindă este acceptabilă și aveți o vedere liniară a tuturor indicatoarelor de bord.
  • Control : Rotește aerul, localizează semnalele de întoarcere și pornește ștergătoarele de parbriz. Asigură-te că totul este ușor de utilizat. Unii oameni constată că degetele sunt prea mari pentru a mânui anumite întrerupătoare, butoane sau manete în unele mașini.
  • Manipulare și frâne : Asigură-te că mașina răspunde atunci când apeși accelerația sau frânele. Mașinile variază semnificativ din punct de vedere al sensibilității și doriți să alegeți o mașină care se potrivește cel mai bine preferințelor tale.

Ia în considerare tehnologia de siguranță

Majoritatea mașinilor noi au fost echipate cu dispozitive care pot ajuta șoferii să evite accidentele. Funcțiile avansate includ camere de rezervă, faruri adaptive, avertismente de coliziune înainte și multe altele. Când o mașină este implicată într-un accident, își pierde valoarea din cauza avariilor și a unei funcționări precare. De asemenea, poate suporta alte costuri, precum plata daunelor cauzate.

Ferește-te de suplimentele nedorite

Gândește-te de două ori înainte să fii de acord cu orice suplimente sau caracteristici suplimentare pe care un vânzător încearcă să le arunce – cum ar fi o garanție extinsă, izolarea împotriva ruginii sau protecția vopselelor. Acestea sunt adesea incluse în altă parte în contractul de cumpărare a mașinii și pot fi un truc de vânzare pentru a crește costul. Gândește-te cu adevărat la accesoriile pe care le dorești de fapt și încearcă să reziști să ieși cu ceva ce nu aveai planificat.

Verifică consumul de combustibil al mașinii

Uită-te la consumul de combustibil al mașinii pentru a-ți face o idee rezonabilă despre costurile de operare. Economisirea a 1.000 de euro acum nu poate merita dacă vei plăti mai mult la pompă pentru următorul deceniu.

Compară costurile de asigurare

Costul asigurării auto se schimbă foarte mult în funcție de ceea ce conduci. Dacă sunteți pe gard între două modele, comparați ratele de asigurare auto pentru fiecare pentru a determina care te poate salva cel mai mult pe termen lung. Mașinile care nu au cele mai actualizate caracteristici de siguranță sau cele mai puternice rating-uri de siguranță pot fi considerabil mai scumpe de asigurat.

Asigură-te că toți pașii sunt bifați înainte de a cumpăra

Înainte de a semna contractul, întrebă-te dacă ai urmat toți pașii:

  • Citește și înțelege termenii și condițiile. Asigură-te că știi exact la ce te înscrii.
  • Ai vizitat mai mulți dealeri auto. Dacă nu ai făcut-o, atunci probabil că nu vei primi cea mai bună ofertă.
  • Știți ce este și nu este inclus. Asigură-te că mașina are toate caracteristicile dorite și că nu plătești pentru accesorii nedorite.

Pune-ți puterea de negociere în acțiune

Dacă dorești să obții cea mai bună ofertă, trebuie să negociezi suficient de bine, decât să fii de acord să plătești ceea ce dealerul solicită. Înainte de a vizita un dealer, ar trebui să cercetezi prețurile, astfel încât să ai o idee despre ce ar trebui să coste o anumită mașină. De asemenea, este esențial să negociezi prețul real al mașinii și nu plata lunară.

Compară toate opțiunile de împrumut

Ai o mulțime de opțiuni atunci când vine vorba de plata pentru mașina ta nouă, inclusiv acordarea unui împrumut auto de la o bancă sau un creditor online sau finanțarea directă prin intermediul dealer-ului. Merită să înțelegi cum diferă și ce face un împrumut mai competitiv decât altul. Citește mai multe despre finanțarea concesionării sau împrumuturile auto terțe pentru a găsi opțiunea care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Închiderea tranzacției

În calitate de cumpărător informat, ar trebui să poți ajunge la un acord cu dealerul rapid cu privire la prețul în numerar al vehiculului nou și la valoarea în numerar a tranzacției dvs. Aceasta este oportunitatea de a întreba despre finanțarea potențială. Finanțarea dealerului poate oferi o rată mai bună decât finanțarea pentru care ați fost calificat în prealabil. Dacă da, ești absolut liber să acceptați acordul de finanțare.

Load More Related Articles
Load More In Auto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.