Home Auto Tesla poate înlocui ștergătoarele de parbriz cu lasere

Tesla poate înlocui ștergătoarele de parbriz cu lasere

4 min read
0
0
243
Tesla stergatoare laser

Tesla vrea să înlocuiască ștergătoarele de parbriz tradiționale cu lasere. Se pare că în fiecare lună firma pregătește o inovație nouă, gata să revoluționeze lumea. În acest sens, compania americană lucrează la o tehnologie formată din fascicule laser instalate pe vehicule și alte produse, pentru a curăța automat resturile de pe parbrizul mașinilor sale.

Un nou brevet al companiei din California descrie un sistem de curățare care țintește și îndepărtează automat murdăria de pe oglinzile retrovizoare, geamurile laterale și parbrize.

În ceea ce privește modul de funcționare a sistemului de curățare cu laser, este în esență așa cum vă așteptați: Laserele emit impulsuri de lumină care distrug și / sau ard murdăria de pe suprafața parbrizelor sau orice alte suprafețe de sticlă potrivite. Cu toate acestea, murdăria este detectată la început de un sistem de camere care, se pare, colectează informații despre tipul și scara murdăriei care trebuie îndepărtată și informează ulterior laserul cu privire la cât de puternice ar trebui să fie impulsurile sale.

Brevetul, numit „Curățarea cu impulsuri laser a reziduurilor acumulate pe articole din sticlă de pe vehicule și ansambluri fotovoltaice”, a fost aplicat la începutul acestui an și a fost publicat pe 21 noiembrie, după cum a scris electrek .

Acest „ansamblu optic cu fascicul” ar putea fi folosit și pentru curățarea panourilor solare, deoarece Tesla și-a extins propriile panouri în urmă cu doi ani.

Ca de obicei, Tesla, ca și alte companii, caută uneori brevete privind tehnologiile care nu vor ajunge niciodată în vehiculele de producție. Nu este clar dacă compania americană va folosi acest produs.

Deocamdată, sistemul este doar un brevet și încă trebuie să-și dovedească eficiența în practică înainte de a deveni disponibil pentru public. Cu toate acestea, ideea din spatele acestei inovații ne entuziasmează și abia așteptăm să vedem unde ar putea merge acest lucru.

Ce părere aveți despre aceste ștergătoare de parbriz laser? Credeți că ar putea fi vreodată implementate pe vehicule de producție sau ar exista prea multe pericole posibile pentru ca tehnologia să fie pusă în aplicare vreodată? Să ne cunoaștem gândurile în comentarii!

Load More Related Articles
Load More In Auto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.