Home Diverse TOP 3 DESTINAȚII TURISTICE IEFTINE BULGARIA 2016

TOP 3 DESTINAȚII TURISTICE IEFTINE BULGARIA 2016

3 min read
0
0
5
Destinatii turistice Bulgaria

Destinatii turistice Bulgaria
TOP 3 DESTINAȚII TURISTICE IEFTINE BULGARIA 2016. Caută-ți VACANȚA de vis cu bani puțini

Un top cu trei destinații turistice din Bulgaria în 2016, unde să vă petreceți vacanța de vis, îl găsiți mai jos.

1. Belogradchik Rocks

Belogradcik (Orășel alb) este  situat în nord-vestul Bulgariei în Regiunea Vidin, la poalele Munților Balcani. „Stâncile Belogradchik” reprezintă una dintre minunile din Bulgaria.

Orașul este o destinație turistică populară, faimos pentru formațiunile sale, de rocă unice și impresionante Stâncile din Belogradchik, care acoperă o suprafață de 90 kilometri pătrați și ajunge până la 200 de metri în înălțime. (sursa)

2. Rila Monastery

Mănăstirea Rila este cea mai mare și mai cunoscută mănăstire ortodoxă din Bulgaria și este considerată a fi unul dintre cele mai importante monumente culturale, istorice și de arhitectură din Bulgaria și din toată Europa de Sud.

Ea este situată în sud-vestul munților Rila, la 117 km sud de capitala Sofia în valea adâncă a râului Rilska la o altitudine de 1.147 m peste nivelul mării. Mănăstirea a fost botezată după fondatorul ei, pustnicul Ivan din Rila (876 – 946 e.n.).(sursa)

3. Old Plovdiv

Plovdiv este al doilea oraș ca mărime din Bulgaria după Sofia, situat pe malurile pitorești ale râului Maritza, la poalele unor dealuri. Este cel mai mare și mai important oraș din regiunea istorică Tracia.

Plovdiv găzduiește evenimente economice și culturale cum ar fi Târgul Internațional Plovdiv, festivalul internațional de teatru „O scenă la o răscruce”, festivalul TV „Cufărul de Aur”. S-au păstrat multe rămășițe din antichitate, printre care amfiteatrul antic, odeonul roman, stadionul roman și complexul arheologic Eirene. (sursa)

Oferte pentru destinații turistice ieftine găsiți AICI. Vacanță plăcută!

Load More Related Articles
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.