Home Tehnologie UE intenționează să testeze un detector de minciuni AI la punctele de frontieră

UE intenționează să testeze un detector de minciuni AI la punctele de frontieră

4 min read
0
0
19

O gardă digitală de frontieră va fi testată la unele granițe în Ungaria, Letonia și Grecia timp de șase luni. Acesta include un detector de minciuni AI, dar se îndoiesc că va funcționa.

Detectorul de minciuni utilizează inteligența artificială și face parte dintr-un instrument nou numit iBorderCtrl. Acest sistem inteligent de control portabil este un proiect inovator care urmărește să permită un control rapid și aprofundat al frontierelor pentru resortisanții țărilor terțe care traversează frontierele terestre ale statelor membre ale UE, cu tehnologii care adoptă viitoarea dezvoltare a gestionării frontierelor Schengen.

iBorderCtrl include tehnologii software și hardware variind de la cititoare și scanere portabile, diverse subsisteme emergente și noi pentru comenzi automate, rețele fără fir extrem de fiabile pentru comenzile mobile și stocare și prelucrare securizată în spate.

Agentul virtual de control la frontieră va cere întrebări despre călătorii după ce au trecut prin punctul de control. Întrebările includ „Ce se află în valiza ta?” Și „Dacă deschizi valiza și îmi arăți ce este în interior, va confirma că răspunsurile tale erau adevărate?”, spune New Scientist . Sistemul înregistrează chipurile călătorilor folosind AI pentru a analiza 38 micro-gesturi, punctând fiecare răspuns. Agentul virtual este raportat personalizat în funcție de sexul călătorului, de etnie și de limbă.

Dacă iBorderCtrl determină călătorul spune adevărul, atunci ei primesc un cod QR care le va permite să treacă granița. Dacă există suspiciune că călătorul este mințit, vor fi luați informații biometrice – inclusiv amprentarea, citirea venei de palmier și potrivirea feței – înainte de a fi transmise unui agent uman care își va revizui informațiile și va face o evaluare.

Acest proiect pilot de șase luni va fi coordonat de poliția națională maghiară la patru puncte de trecere a frontierei.

Load More Related Articles
Load More In Tehnologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Românii au talent Sezonul 9 Episodul 9 Online 5 Aprilie 2019

Urmărește online show-ul de divertisment „Românii au talent” Sezonul 9, care vine cu Episo…