Home Tehnologie USB 4 vine cu viteză dublă față de USB 3.2, devenind de fapt Thunderbolt 3

USB 4 vine cu viteză dublă față de USB 3.2, devenind de fapt Thunderbolt 3

3 min read
0
0
18
USB 4 - Thunderbolt 3

Grupul de promotori USB a dezvăluit luni următoarea evoluție a spectrului periferic omniprezent: USB 4. Noua specificație, care este în continuare un proiect în etapele finale de revizuire, se bazează pe protocolul Intel Thunderbolt 3, oferind o viteză de transfer de până la 40Gbps față de cablurile tip-C certificate Thunderbolt spec. Acest lucru este de două ori mai rapid decât actualul maxim USB 3.2 . De asemenea, este compatibil cu dispozitivele existente USB 3.2, 2.0 și Thunderbolt 3.

Dacă sunteți familiarizați cu Thunderbolt 3, atunci veți cunoaște deja multe dintre specificațiile dispozitivului USB 4. Acesta va putea totuși să livreze până la 100 W de alimentare și va dispune de o cantitate suficientă de date pentru utilizarea plăcilor grafice externe și pentru a porni două afișaje 4K sau un singur afișaj de 5K. Va trebui să utilizați cabluri capabile de viteze de 40 Gbps pentru a vă bucura de avantajele standard, dar toate cablurile existente Thunderbolt 3 (și, de altfel, accesoriile) pe care le aveți ar trebui să lucreze cu noul port.

Toate acestea înseamnă că USB 4 este în esență doar prins cu o tehnologie veche de trei ani, dar devenind un standard deschis, este probabil să devină mai larg disponibil și mai ieftin. Acest lucru este valabil și pentru calculatoarele în sine, dar este valabil și pentru dispozitive externe, cum ar fi monitoare, docuri și casete eGPU.

Având în vedere cât de mulți producători de echipamente de telecomunicații utilizează încă ceea ce este în mod eficient USB 2 pe un conector de tip C, ar putea fi o lungă așteptare până când vom vedea că USB 4 ajunge în orice telefon, însă Chromebookurile și alte laptopuri ar trebui să vadă beneficiile mai devreme. 

Dispozitivul este de așteptat să fie finalizat și lansat la mijlocul acestui an, împreună cu o actualizare a compatibilității cu spec. de tip C pentru a o adapta. Presupunând că producătorii de echipamente originale nu încep să lucreze pe dispozitivele care le includ până după acel moment, așteptăm un an sau doi.

    Load More Related Articles
    Load More In Tehnologie

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.