Home Tehnologie Vânzările Apple iPhone au scăzut cu 15% în ultimul trimestru

Vânzările Apple iPhone au scăzut cu 15% în ultimul trimestru

3 min read
0
0
10
Apple iPhone

Apple tocmai a postat rezultatele financiare pentru ultimul trimestru, iar cifrele nu arată bine. Între octombrie și decembrie, vânzările iPhone au scăzut cu 15%, în ciuda faptului că au un preț mediu de vânzare mai mare. Toate celelalte produse și servicii au crescut cu 19%, dar au amortizat scăderea veniturilor totale la 5%.

În timpul sezonului de vacanță, Apple a reușit să aducă 84 miliarde de dolari, comparativ cu 88 de miliarde de dolari acum un an. Dintre acestea, 51 miliarde de dolari au fost de la iPhone, în timp ce cea de-a doua categorie cu cea mai bună performanță este Serviciile cu 10,875 miliarde de dolari. Într-un comunicat de presă, Apple a anunțat că vânzările de articole de îmbrăcăminte, acasă și accesorii au crescut cu 33%, iar vânzările Mac au crescut cu 9%.

Raport financiar Apple
Raport financiar Apple

Tim Cook, CEO al Apple, a declarat că, deși există o dezamăgire în ceea ce privește lipsa țintelor de venituri, „Apple este gestionat pe termen lung, iar rezultatele din acest trimestru demonstrează că forța de bază a afacerii noastre se desfășoară adânc și larg”. Este puțin probabil ca iPhone-ul să se îmbunătățească în curând și trebuie să se bazeze pe alte elemente din portofoliul său.

Anunțul a indicat, de asemenea, că există 1,4 miliarde de dispozitive active instalate pe tot globul, marcând o înregistrare record pentru Apple. Deși acest lucru este „un testament al satisfacției și loialității clienților [Apple]”, se poate întreba doar cât de mult poate crește acest număr cu prețurile mari de vânzare cu amănuntul ale iPhone-urilor.

Tim Cook a împărtășit, de asemenea, că unele piețe cu valute slabe ar putea să ajungă la ajustările de preț ale iPhone-ului, fără a sublinia o anumită țară.

Sursa: Apple

Load More Related Articles
Load More In Tehnologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.