Home Diverse Viața închisorii din Thailanda transmisă online în direct, după piratarea camerelor de supraveghere

Viața închisorii din Thailanda transmisă online în direct, după piratarea camerelor de supraveghere

2 min read
0
0
171
camere de supraveghere piratate

Autoritățile din Thailanda au declarat că investighează o aparentă intruziune a unui hacker care a permis emiterea imaginilor camerelor de supraveghere dintr-o închisoare din sudul țării.

Imaginile au fost transmise în direct pe YouTube timp de câteva ore marți (24 decembrie), potrivit presei thailandeze, dintr-un cont cu numele BigBrother’s Gaze. Activitățile prizonierilor au fost văzute de pe diferite camere de securitate.

Contul de pe Youtube al hackerului arată, de asemenea, că clipul video a fost postat în multe țări, inclusiv Rusia, Australia și America.

Un oficial al departamentului de corecții thailandeze a confirmat hackingul sistemului de camere de securitate din închisoarea Lang Suan, din sudul provinciei Chumpon, de către o persoană necunoscută din afara țării.

Multe camere de supraveghere, împreună cu alte gadgeturi, sunt conectate online în ceea ce a devenit cunoscut sub numele de Internet of Things, sau IoT. Sistemul este conectat la internet pentru a oferi persoanelor autorizate acces la vizualizarea în timp real. Șefii penitenciarelor și înalți oficiali pot vizualiza înregistrările CCTV în direct pe smartphone-urile lor.

Securitatea pentru astfel de articole este adesea neglijată de utilizatorii lor, permițând accesul părților neautorizate.

Load More Related Articles
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.